Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Argo line so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (Uradni list RS št. 61/2006), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina Argo line je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Upravlja jo podjetje Argo line, Janja Jenc s.p., Matena 63a, 1292 Ig, v nadaljevanju ponudnik.

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Argo line, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Prodaja blaga se izvaja izključno na območju Republike Slovenije, razen v primeru pisnega dogovora med Argo line in kupcem, v katerem se opredeli dostava blaga izven Republike Slovenije.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

V spletni trgovini Argo line ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– plačilo z gotovino po povzetju dostavni službi (storitev prevzema gotovine – odkupina se zaračuna po ceniku dostavne službe in znaša 1,22 € z ddv)
– plačilo preko varne spletne povezave s kreditno kartico izdajateljev VISA, MASTERCARD in MAESTRO (če plačnikova plačilna kartica Maestro to omogoča).

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.