Nega suhe kože naj vključuje kozmetične izdelke, ki vsebujejo velik delež alfa-linolejične kisline. Olje muškatne vrtnice bolj kot katerokoli drugo olje spodbuja regeneracijo kože in je idealno za nego suhe kože. Vitamin A ima močne regeneracijske lastnosti in spodbuja nastajanje kolagena v koži. Poveča sposobnost kože za zadrževanje vlage. Olje muškatne vrtnice se zelo hitro vpije v kožo, spodbuja obnavljanje celic in je odlično za obrazno nego zrele in suhe kože.

Olje plodov muškatne vrtnice je popolno sredstvo za vlaženje tudi najbolj suhe kože. Pomaga preprečevati staranje in zagotavlja elastičnost kože. Najboljši učinek se doseže, če se nanese neposredno na obraz, telo, lase in nohte.

nega suhe kože Muškatna vrtnica (Rosa Moschata) učinkovita nega suhe kože rosa moschataJe unikatno med rastlinskimi olji, saj vsebuje retinol (vitamin A) ter veliko vitaminov C, E in esencialnih maščob: linolne (omega-6) in linolenske (omega-3).

Transretinoična kislina, obliko vitamina A, ki zaradi majhne velikosti molekul prodre globoko v kožo, vitamina C in E, betakaroten, flavonoidi ter esencialne maščobne kisline, skupaj spodbujajo pravilno delovanje kože in njene vitalne funkcije.

Aromatično olje muškatne vrtnice kožo intenzivno vlaži, spodbuja obnavljanje celic ter nastanek kolagena in elastina. Na kožo deluje pomlajevalno, gladi gubice in zavira nastanek novih ter jo naredi gladko, čvrsto in elastično, hkrati pa ji da zdrav, naraven lesk.

Zaradi svojih obnovitvenih lastnosti je olje muškatne vrtnice primerno za nego suhe kože, pa tudi občutljive in mastne, aknaste kože obraza, pa tudi telesa, dobro pa se obnese tudi pri številnih kožnih stanjih in spremembah ter negi kože po sončenju.

Olje muškatne vrtnice je odlično za nego nosečniškega trebuščka, saj pomaga preprečevati nastanek strij, primerno pa je tudi za nego nežne in občutljive dojenčkove in otroške kože.

Kot suho, a mehko in dolgo olje je olje muškatne vrtnice edinstveno in tako primerno ne samo za masažo telesa, ampak tudi obraza. Hkrati se dobro obnese v proticelulitnih in mešanicah, ki spodbujajo prekrvavitev kože.